Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Από το Μαραθώνιο Μετάφρασης Moodle ... και στιγμιότυπα

ShareThis
Δημοσίευση: 04-06-2018 09:43 | Προβολές: 665

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε ο 1ος Πανελλήνιος Μεταφραστικός Μαραθώνιος του Moodle, που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου. Συμμετείχαν ως μεταφραστές φοιτητές και άλλα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, από το Τμήμα Πληροφορικής και από το Τμήμα Ιστορίας, οι οποίοι με μεγάλο ενθουσιασμό επιδόθηκαν επί 5 ώρες στη μετάφρασης της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης Moodle.

Επιλέγουμε μερικά σχόλια των συμμετεχόντων:

«Το να συνεισφέρω στην ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού ήταν κάτι που πάντα ήθελα να κάνω.
Ζ.Κ.»

«Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Να το ξανακάνετε.
Α.Λ. και Π.Μ.»

«Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για μένα δεδομένου ότι ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε μαραθώνιο μετάφρασης και η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με ένα μεταφραστικό εργαλείο, όπως ήταν το Pootle.
Η πλατφόρμα Pootle ήταν εύκολη στη χρήση και γενικότερα καθ' όλη τη διαδικασία της μετάφρασης δεν αντιμετώπισα κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.
Επιπλέον, το γεγονός ότι η μετάφραση της πλατφόρμας έγινε στο πλαίσιο ενός μαραθωνίου στον οποίο συμμετείχαν ταυτόχρονα άτομα από διαφορετικές πόλεις ανά την Ελλάδα καθιστά την εμπειρία αυτή ακόμα περισσότερο ξεχωριστή.
Ν.Κ.»

«Η όλη πρωτοβουλία και διοργάνωση ήταν κάτι πολύ θετικό, επίσης η συνεργασία κατά τη διεξαγωγή του μαραθώνιου ήταν πολύ καλή και βοήθησε το ότι ήμασταν όλοι στον ίδιο χώρο για τον ίδιο σκοπό ώστε να δουλέψουμε συγκεντρωμένοι αλλά και ομαδικά. Η μετάφραση του moodle ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία, που μας εισήγαγε στη μετάφραση ιστοσελίδων, δυστυχώς όμως είδαμε ότι μπορούν να γίνουν πολλά λάθη λόγω του ότι υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για όποιον θέλει να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στη μετάφραση.
Π.Κ.»


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Παρουσίαση των δράσεων για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Ιονίου Ακαδημίας (19/03/2024, 12 μ.μ.)
Δημοσίευση: 15-03-2024 19:43 | Προβολές: 2716
Σημαντική Ημερομηνία: 19-03-2024
[Έληξε]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα εκδήλωσης
Mέγεθος: 83.54 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Πλήρες κείμενο πρόσκλησης
Mέγεθος: 86.9 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN