Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Shandong (SDUT), Κίνα, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων (GEOLAB) και στην Έδρα της UNESCO

ShareThis
Δημοσίευση: 13-12-2023 01:18 | Προβολές: 2152
image

Σε συνέχεια της συνεργασίας με το μέλος της διευθύνουσας επιτροπής της Προεδρίας της UNESCO, καθ. Έλενα Αβραμίδου, αντιπροσωπεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Shandong (SDUT), Κίνα, επισκέφθηκε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Εργαστήριο Γεω-πολιτισμικών Αναλύσεων (GEOLAB) και το Έδρα της UNESCO για τις απειλές για την πολιτιστική κληρονομιά στις 11-12 Δεκεμβρίου 2023. Οι συζητήσεις μεταξύ του διευθυντή της έδρας της UNESCO καθηγητή Σταύρου Κάτσιου και της αντιπροσωπείας του SDUT είχαν σκοπό να εδραιώσουν τη συνεργασία των δύο ιδρυμάτων και να επεξεργαστούν τη δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας σε νέους τομείς ερευνητικών και ακαδημαϊκών συνεργειών. Ειδικότερα, εξετάστηκε η δυνατότητα ίδρυσης κοινών Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Προγραμμάτων και ένταξης Κινέζων φοιτητών σε αγγλόφωνα ακαδημαϊκά προγράμματα των Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς και παρακολούθησης των θερινών σχολείων που διοργανώνουν τα Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου.   

Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο Πανεπιστήμια συμφώνησαν και υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεννόησης που θέτει τα θεμέλια για τα διάφορα προγράμματα που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Έχει επίσης καταρτιστεί σχέδιο δράσης συνεργασίας. Η αντιπροσωπεία του SDUT αποτελείτο από τον καθηγητή SU Shoubo, Αντιπρόεδρο του SDUT, και άλλα τρία μέλη ΔΕΠ.

 

 

 


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Συλλογική Έκθεση "Καλλιτεχνών Αφύπνισις"
Δημοσίευση: 17-05-2024 18:52 | Προβολές: 3674
Έναρξη: 24-05-2024 |Λήξη: 30-09-2024
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα
Mέγεθος: 57.28 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN