facebook youtube

Συνεχίζεται η έκθεση «Γενναίοι και έξυπνοι άνθρωποι. Περιηγητές από τις Βόρειες Χώρες αφηγούνται»

ShareThis
Δημοσίευση: 07-10-2022 16:33 | Προβολές: 1968
Σημαντική Ημερομηνία: 13-10-2022
[Έληξε]
gr  pdf.png  Πρόσκληση εκδήλωσης
Mέγεθος: 142.56 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Αφίσα εκδήλωσης
Mέγεθος: 183.12 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Η έκθεση «Γενναίοι και έξυπνοι άνθρωποι. Περιηγητές από τις Βόρειες Χώρες αφηγούνται» φιλοξενείται στο κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Ιωάννου Θεοτόκη 72) στο πλαίσιο του 28ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών που οργανώνει η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα, 19-21/10/2022).

Η έκθεση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» με τη συνεργασία των Πρεσβειών, Ινστιτούτων και της Βιβλιοθήκης των Βορείων Χωρών στην Αθήνα, με σκοπό η έκθεση να παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Οι Βόρειες Χώρες (Nordics) (Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία και Ισλανδία, που δεν διαθέτει εκπροσώπηση στην Ελλάδα) συνεργάζονται στενά και μοιράζονται κοινές αξίες που έχουν σχέση με την κοινωνία, τον πολιτισμό και την πολιτική διαθέτουν το Συμβούλιο των Βορείων Χωρών, το οποίο εργάζεται για τους κοινούς στόχους σε κυβερνητικό και θεσμικό επίπεδο. Το συμβούλιο αυτό χρηματοδότησε και την παρούσα έκθεση.

Στην έκθεση παρουσιάζονται αποσπάσματα από κείμενα είκοσι πέντε περιηγητών από τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, οι οποίοι καταγράφουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα και τις εντυπώσεις τους από τη χώρα. Παρουσιάζονται σπάνιες μαρτυρίες από εποχές ειρήνης και πολέμου που διατρέχουν τους τελευταίους αιώνες. Μέσα από κείμενα, σχέδια, σκίτσα, μας δίνεται μια εικόνα της Ελλάδας που καλύπτει ένα διάστημα σχεδόν δύο αιώνων (1779-1952).

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13/10/2022 μέχρι και τις 31/12/2022.


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας