facebook youtube

Διαδικτυακό σεμινάριο σε Wikidata και Wikibase για βιβλιοθήκες και βιβλιοθηκονόμους

ShareThis
Δημοσίευση: 05-12-2022 14:07 | Προβολές: 3819
image

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Κοινότητα Βικιπαιδιστών Ελλάδας σας προσκαλούν σε διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: "Ανοιχτά και Συνδεδεμένα Δεδομένα: Εισαγωγή σε Wikidata και Wikibase για Βιβλιοθήκες και βιβλιοθηκονόμους". Κύριος εισηγητής είναι ο Dr. Christos Varvantakis από τη Wikimedia της Γερμανίας και γλώσσα παρουσίασης η ελληνική. Θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βικιπαιδιστών Ελλάδας κ. Μάριος Μαγιολαδίτης. Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται στους φοιτητές και τις φοιτήτριες των Τμημάτων Βιβλιοθηκονομίας, στους/στις επαγγελματίες βιβλιοθηκονόμους και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η για θέματα ανοικτών και συνδεδεμένων δεδομένων.

Θα μιλήσουμε για τη Wikimedia και όλα τα εργαλεία που έχουν συγκεντρωθεί στο οπλοστάσιό της τα τελευταία χρόνια. Θα επικεντρωθούμε στα wikidata και τη wikibase και τις εφαρμογές τους σε βιβλιοθήκες. Δεν θα παραλείψουμε να πούμε από πού μπορεί να ξεκινήσει μια βιβλιοθήκη ή ένας/μια βιβλιοθηκονόμος που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα εργαλεία αυτά και να τα εφαρμόσει στη βιβλιοθήκη του/της.

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:00. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη και μπορείτε να δηλώσετε την εγγραφή σας εδώ. Ειδικά για τους/τις φοιτητές/τριες του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας θα υπάρξει προβολή του σεμιναρίου στην Αίθουσα 2.39 του τμήματος.

Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων και της Εθνικής νομοθεσίας, σας ενημερώνουμε ότι το σεμινάριο θα βιντεοσκοπηθεί και να αναρτηθεί στο κανάλι YouTube της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου για λόγους προβολής των δράσεών μας.

Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση είναι εθελοντική και κατά την είσοδό σας στην ψηφιακή πλατφόρμα, το μικρόφωνο και η κάμερα θα είναι κλειστά και όσοι και όσες δεν επιθυμείτε να καταγραφούν τα προσωπικά σας δεδομένα θα πρέπει να τα διατηρήσετε κλειστά. Με την καταγραφή της εκδήλωσης ενδέχεται να γίνει επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, όπως της εικόνας σας, της φωνής σας και του ονόματός σας.


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας