Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Window of Shanghai E-resources

ShareThis
Δημοσίευση: 16-02-2017 12:16 | Προβολές: 1023

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ιδρύματός μας στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας της με τη Βιβλιοθήκη της Σαγκάης στο πρόγραμμα Window of Shanghai, όπως γνωρίζετε, έχει δεχτεί τη δωρεά μιας συλλογής βιβλίων ποικίλου περιεχομένου που κυρίως προβάλλει τον κινέζικο πολιτισμό, την επιστήμη και την τέχνη, η οποία βρίσκεται σε μόνιμη έκθεση στον αʼ όροφο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Ως δεύτερο βήμα της συνεργασίας αυτής, η Βιβλιοθήκη εξασφάλισε πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς πόρους της Βιβλιοθήκης της Σαγκάης. Συγκεκριμένα, παρέχεται πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000 ηλεκτρονικά βιβλία, εκ των οποίων τουλάχιστον 800 είναι γραμμένα σε ευρωπαϊκές γλώσσες. Η θεματολογία τους εκτείνεται σε διάφορους τομείς, όπως λογοτεχνία, τέχνη, πολιτισμός, επιστήμη, εκπαίδευση, ιστορία, γεωγραφία, γλώσσα, φιλοσοφία κ.ά. Για τον εντοπισμό των βιβλίων διατίθενται απλή και σύνθετη αναζήτηση, ενώ υπάρχει δυνατότητα εντοπισμού και βάσει του θέματος ή της γλώσσας του κειμένου.

Επίσης, παρέχεται πρόσβαση σε βάση δεδομένων με ψηφιοποιημένο υλικό, όπως βιβλία, παλιές ηχογραφήσεις (αφηγήσεις, τραγούδια, όπερες κλπ.), φωτογραφίες, βίντεο κ.ά., κατάλογοι κινέζικης γενεαλογίας, πρότυπα, κυβερνητικές εκθέσεων των ΗΠΑ, κ.ά. κυρίως σε κινέζικη γλώσσα.

Τον ιστότοπο της συλλογής μπορείτε να βρείτε στις Θεματικές Πύλες του ιστοτόπου της Βιβλιοθήκης αναζητώντας τον τίτλο , η δε πρόσβαση στα κείμενα παρέχεται σε όσους βρίσκονται εντός του δικτύου του Ιονίου Πανεπιστημίου ή έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε αυτό.

Το προσωπικό της ΒΙΚΕΠ είναι πάντα στη διάθεσή σας και πρόθυμο να σας βοηθήσει στην αξιοποίηση της συλλογής.


Επιστροφή
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN