Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Σεμινάριο

ShareThis
Δημοσίευση: 20-03-2006 12:04 | Προβολές: 586

Κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου του έτους 2005- 2006, θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου σεμινάριο με τίτλο: «Όψεις της ελληνικής κοινωνίας την πρώτη μεταπολεμική περίοδο : νεολαία - ροκ - κοινωνία».

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσεγγίσει ορισμένες από τις κοινωνικές, πολιτικές, δημογραφικές και πολιτισμικές πραγματικότητες της μετεμφυλιακής περιόδου, χρησιμοποιώντας ως «παράθυρο» τη μουσική ροκ.

Με αυτόν τον σκοπό, πρόκειται να εξεταστεί η εμφάνιση του ροκ εν ρολ (και) στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’50, η υποδοχή του, η διαδικασία μετατροπής του από μουσικό σε κοινωνικό φαινόμενο, το περιεχόμενο όρων όπως «τεντιμποϊσμός», «παραστρατημένη νεολαία» κλπ.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, στις 12.00 – 14.00 στο Τμήμα Ιστορίας και σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Στο τέλος του εξαμήνου παρέχεται βεβαίωση σε όποιους φοιτητές παρακολουθήσουν το σύνολο των μαθημάτων.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο σεμινάριο, μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέχρι τις 24 Μαρτίου, στον Κώστα Κατσάπη, στο Τμήμα Ιστορίας (26610 87336), ή να αποστείλει e-mail στη διεύθυνση kkats@ionio.gr.

Έναρξη σεμιναρίου: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2006.
Ώρα: 12.00 – 14.00

Χώρος διεξαγωγής: Τμήμα Ιστορίας, γραφείο Κ. Κατσάπη.


Επιστροφή
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN