Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Loeb Classical Library και Bloomsbury Resources

ShareThis
Δημοσίευση: 01-04-2020 20:53 | Προβολές: 559

Α. Η γνωστή σειρά κλασικών έργων που διαθέτει η Βιβλιοθήκη μας σε έντυπη μορφή, παρέχεται τώρα με ελεύθερη πρόσβαση για όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου στην ηλεκτρονική της μορφή Digital Loeb Classical Library έως τις 30 Ιουνίου, με σύνδεση VPN στο δίκτυο του Πανεπιστημίου. Επίσης, Θα θέλαμε να σας ενθαρρύνουμε να δημιουργήσετε τους δικούς σας λογαριασμούς (μέσω του συνδέσμου «Create Profile» στο επάνω μέρος κάθε σελίδας του ιστότοπου), έτσι ώστε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες της ψηφιακής βιβλιοθήκης.

Β. Το Bloomsbury διαθέτει ένα μεγάλο όγκο πληροφοριακών πόρων, που είναι χωρισμένοι σε συλλογές θεματικές. Σε 6 από αυτές, οι οποίες περιγράφονται παρακάτω, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε πρόσβαση μέχρι τέλος Μαΐου. Για να επωφεληθείτε, πρέπει να συνδεθείτε με VPN, ώστε να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση:

Bloomsbury Collections: Περιέχει πάνω από 8.000 τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων σε όλες τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, με περιεχόμενο από τις τελευταίες ερευνητικές εκδόσεις του Bloomsbury, καθώς και κληρονομιά 100+ χρόνων, όπως το Continuum, το T & T Clark, το Bristol Classical Press, το Berg, το Arden Shakespeare και το Hart Publishing.

Arcadian Library Online: Πρόκειται για μια εξαιρετική, ιδιωτική βιβλιοθήκη, που εξερευνά την κοινή πολιτιστική κληρονομιά της Μέσης Ανατολής και της Δύσης, διατηρώντας ταξιδιωτικές εντυπώσεις, εικόνες καλλιτεχνών, επιστημονικές και ιατρικές γνώσεις, λογοτεχνικές, επιστημονικές και ιστορικές επιρροές. Εκτός από τα σπάνια έντυπα βιβλία, η Arcadian Library διαθέτει επίσης χειρόγραφα και υλικό τεκμηρίωσης εξαιρετικής σημασίας και σπανιότητας.

Bloomsbury Food Library: Είναι ένας ζωντανός, διεπιστημονικός ψηφιακός πόρος στο χώρο των τροφίμων, κατάλληλος για φοιτητές, ερευνητές και επιστήμονες που μελετούν τα τρόφιμα τόσο από την πλευρά της χημείας, βιολογίας, της γεωργίας κλπ. όσο και από την πλευρά της ιστορίας, της ανθρωπογεωγραφίας, της μαγειρικής τέχνης, της λογοτεχνίας κ.ά.

Bloomsbury Applied Visual Arts: Παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 170 ηλεκτρονικά βιβλία που συνδυάζουν οπτική έμπνευση με πρακτικές συμβουλές για την παραγωγή ιδεών, ερευνητικές τεχνικές, ανάπτυξη χαρτοφυλακίων και πολλά άλλα, σε τομείς όπως Fashion and Textiles, Design and Illustration, Photography, Film and Media, Architecture and Interiors, Marketing and Advertising.

Bloomsbury Popular Music: Ένας σημαντικός πόρος για φοιτητές και ακαδημαϊκούς σε θέματα όπως μουσική, εθνομουσικολογία, παραστατικές τέχνες, μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας, πολιτιστικές σπουδές, ανθρωπολογία και κοινωνιολογία. Περιλαμβάνει τη 12τομη Bloomsbury Encyclopedia of Popular Music of the World, περισσότερους από 140 τόμους της ευρέως αναγνωρισμένης σειράς 33 1/3 και 33 1/3 Global Book Sieries, μια εκτεταμένη σειρά επιστημονικών βιβλίων και πολλά ακόμη.

Screen Studies: Το Screen Studies είναι μια δυναμική ψηφιακή πλατφόρμα που μεταφέρει τους χρήστες από το σενάριο στην οθόνη και πέρα από αυτό – προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα περιεχομένων από τα Bloomsbury, Faber & Faber και το British Film Institute για την υποστήριξη σπουδών κινηματογράφου. Είναι ένας σημαντικός πόρος για τους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές που ερευνούν και μαθαίνουν την ιστορία, τη θεωρία και την πρακτική του κινηματογράφου.


Επιστροφή
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN