Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Μύθοι για το νέο κορονοϊό

ShareThis
Δημοσίευση: 12-11-2020 08:39 | Προβολές: 1177
image

Συνεχίζοντας τη διαδικτυακή μας εκστρατεία ενάντια στην παραπληροφόρηση, σκοπός μας είναι να σας εξοπλίσουμε με πηγές και εργαλεία που βοηθούν να αξιολογούμε τις πληροφορίες που συναντούμε στην καθημερινότητά μας. Η χθεσινή μας ανάρτηση (αν την χάσατε, βρείτε τη στο facebook) αφορούσε μια ιστοσελίδα με κοινούς μύθους τους οποίους όλοι/όλες κάποια στιγμή – ή και ακόμα – έχουμε πιστέψει. Σήμερα, σας συστήνουμε την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την κατάρρευση μύθων σχετικών με το νέο κορονοϊό.

Η χρήση καυτερής πιπεριάς και σκόρδου προλαμβάνουν και θεραπεύουν τον κορονοϊό! Ο κορονοϊός μπορεί να μεταδίδεται και από τις μύγες! Οι στεγνωτήρες χεριών σκοτώνουν αποτελεσματικά τον νέο κορονοϊό! Μάθετε τι ισχύει σχετικά με αυτούς και πολλούς ακόμη μύθους, στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Coronavirus disease (COVID-19) advice for the public: Mythbusters.

Είναι πολύ σημαντικό να ενημερωνόμαστε σωστά και από έγκυρες πηγές.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus στο Munich Security Conference 2020:

"Δεν αγωνιζόμαστε απλώς ενάντια στην πανδημία, αγωνιζόμαστε ενάντια στην πανδημία της παραπληροφόρησης (infodemic). Οι ψευδείς ειδήσεις εξαπλώνονται γρηγορότερα και ευκολότερα από τον ιό και είναι εξίσου επικίνδυνες".

 


Επιστροφή
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN