Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

SSUNI Student’s Support University of Ionio - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ShareThis
Δημοσίευση: 25-11-2020 13:41 | Ενημέρωση: 18-12-2020 18:41 | Προβολές: 6964
image

➢ Η Υπηρεσία Συμβουλευτικής, για όσα σε προβληματίζουν: Έχουν υπάρξει στιγμές που βιώνεις καταστάσεις ως αδιέξοδες; Έχεις αισθανθεί την ανάγκη να μιλήσεις με κάποιον για όσα αισθάνεσαι, σκέφτεσαι ή προβληματίζεσαι; Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα ότι υπάρχει η δυνατότητα να επιλύσεις αδιέξοδα και εσωτερικές συγκρούσεις; Υπάρχει τρόπος να ενδυναμώσεις την ψυχολογία σου και την ανθεκτικότητά σου απέναντι σε αυτά που σε αναστατώνουν ή σε πιέζουν. Μαζί, μπορούμε να διαχειριστούμε συναισθήματά σου, περίπλοκα, συγκεχυμένα ή δυσάρεστα, ώστε να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικότερα το άγχος, τις δυσφόρητες σκέψεις , τις ανησυχίες ή τους φόβους που ενδεχομένως παρεμβαίνουν ως τροχοπέδη στην ακαδημαϊκή σου ζωή. Μην υπομένεις αυτά που σε αναστατώνουν και κυρίως μην παραβλέπεις τη σημασία της φροντίδας της ψυχικής σου υγείας. Περιμένω την επικοινωνία σου μαζί μου, διασφαλίζοντάς σου εχεμύθεια και θετική διάθεση.

Ελένη Άννα Καλούδη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Υπεύθυνη
Υπηρεσίας Συμβουλευτικής Φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου
E-mail : studentscounseling@ionio.gr
Skype live:.cid.7aec2f16605fbe97 Συμβουλευτική και Στήριξη Φοιτητών Ι.Π.

➢ Η Υπηρεσία Εργοθεραπείας, δίπλα σου στην καθημερινότητα: Θα ήθελες να οργανώσεις καλύτερα το χρόνο σου, να μάθεις tips, τεχνικές και πληροφορίες για την φροντίδα του εαυτού σου; Θα ήθελες να εξερευνήσεις τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και την δημιουργικότητά σου; Αν χρειάζεσαι προτάσεις, συμβουλές, καθοδήγηση για αποδοτικότερη μελέτη, πιο ικανοποιητική καθημερινότητα, υγεία, χαλάρωση και αύξηση της ενεργητικότητάς σου, είμαστε εδώ. Για όποια βοήθεια χρειαστείς αναφορικά με τις όποιες δραστηριότητές σου, είμαστε δίπλα σου. Με ατομικές συναντήσεις, με σχετικές δραστηριότητες και με Ομάδες. Ζήτα περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για να διερευνήσουμε μαζί πως μπορείς να ωφεληθείς.
Ματίνα Μανωλάκου, Εργοθεραπεύτρια,
Υπεύθυνη Υπηρεσίας Εργοθεραπείας Φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου
E-mail: occupationaltherapy@ionio.gr
Skype: live:.cid.27a3769bfcdd8e9 Εργοθεραπεία Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Τετάρτη και Παρασκευή 14.00-16.00, σε περιμένω «ζωντανά» στο Skype της Υπηρεσίας μου.

➢ Η Κοινωνική Υπηρεσία, συστήνεται: Τι μπορείς να απολάβεις αν έρθεις σε επαφή με την Κοινωνική Υπηρεσία; Οι δράσεις της στοχεύουν στην ενίσχυση της ικανότητάς σου να αλληλοεπιδράς με τα διάφορα περιβάλλοντα που κινείσαι, όπως η οικογένεια, το πανεπιστήμιο και η εργασία. Με ποιόν τρόπο; Μέσω της εμψύχωσής σου, μέσω της διαχείρισης καταστάσεων κρίσης, μεσολαβώντας σε διάφορους φορείς για την αναζήτηση λύσεων αντιμετώπισης διαφόρων κοινωνικών προβλημάτων όπως, απομόνωσης, διακρίσεων, κοινωνικών αναγκών και κυρίως, προάγοντας το ευ ζην. Μαζί, μπορούμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση που αντιμετωπίζεις και να σχεδιάσουμε ένα πλάνο καθοδήγησής σου. Η Κοινωνική Υπηρεσία επιδιώκει την κοινωνική αλλαγή, την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική πρόνοια.

Αικατερίνη Μπίσκου,
Κοινωνική Λειτουργός Υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας Φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου
E-mail: socialwork@ionio.gr, Skype:live:.cid.6c4d4e802efd302Social Work Ionian University

ESPA

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

gr  pdf.png  Student's Support University of Ionio (ssuni) .v2
Mέγεθος: 448.43 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο 2023-2024
Δημοσίευση: 31-05-2023 16:19 | Ενημέρωση: 06-02-2024 22:21 | Προβολές: 20913
Έναρξη: 01-09-2023 |Λήξη: 31-08-2024
[Σε Εξέλιξη]
Μουσειακές διαδρομές και «παιδαγωγικές» παρεμβάσεις
Δημοσίευση: 15-01-2024 12:55 | Προβολές: 562
Σημαντική Ημερομηνία: 18-01-2024
[Έληξε]
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN