Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Pharos Summit 2022: Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο επίκεντρο της ελληνοαμερικανικής ακαδημαϊκής συνεργασίας

ShareThis
Δημοσίευση: 07-11-2022 15:29 | Προβολές: 4326
image

Εξαιρετικά σημαντική είναι η παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στη διοργάνωση Pharos Summit 2022. Μάλιστα το ένα εκ των μόλις τριών showcases που παρουσιάστηκαν στην κεντρική εκδήλωση της διοργάνωσης προέρχεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Το showcase αναφερόταν στη συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Johns Hopkins University σε ερευνητικό επίπεδο σχετικά με την καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ. Ο Πρόεδρος του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Κέντρου του Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος μαζί με τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Λυκέτσο του Johns Hopkins University αναφέρθηκαν λεπτομερώς στη σύμπραξη αυτή και παρουσίασαν αναλυτικά τους επιδιωκόμενους στόχους της. Πρόκειται για μια προσπάθεια που αναδείχθηκε ως μια βέλτιστη πρακτική επιτυχημένης ερευνητικής συνεργασίας με αποτελέσματα άμεσα εφαρμόσιμα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε ονομαστικά σε αυτή τη συνεργασία επισημαίνοντας ότι "οι συνεργασίες με τα αμερικανικά Πανεπιστήμια έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως του Johns Hopkins με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για το Αλτσχάιμερ".

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, έχοντας ήδη αναπτύξει συνεργασίες με Πανεπιστήμια όπως το George Mason, το Johns Hopkins και το Ohio State University, συμμετέχει ενεργά στη σημαντική διοργάνωση Pharos 2022, στοχεύοντας στην ποσοτική και ποιοτική διεύρυνση των συνεργασιών και με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα σε διεθνές επίπεδο.

Στη σύνοδο Pharos Summit 2022, της οποίας η εναρκτήρια εκδήλωση έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των ελληνικών ΑΕΙ και 30 μεγάλων αμερικανικών Πανεπιστημίων.



Επιστροφή
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN