Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Pharos Summit 2022: Οκτώ αμερικανικά ακαδημαϊκά ιδρύματα επισκέφθηκαν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ShareThis
Δημοσίευση: 15-11-2022 19:33 | Προβολές: 4334
image

Στο πλαίσιο της δράσης Pharos Summit 2022 το Ιόνιο Πανεπιστήμιο υποδέχθηκε οκτώ αμερικανικά Πανεπιστήμια, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Οι εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων Columbia, George Mason, Princeton, Stockton, Alabama, Kentucky, Texas – Health Science Center και William & Mary συνοδεύονταν από στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε τη δράση Pharos Summit 2022.

Τους εκπροσώπους των αμερικανικών Πανεπιστημίων υποδέχθηκε στο χώρο της Ιονίου Ακαδημίας ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, ο οποίος παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ακαδημαϊκής φυσιογνωμίας του Ιδρύματος, καθώς επίσης και το εύρος και την στοχοθεσία των διεθνών συνεργασιών του. Ακολούθησαν επιμέρους παρουσιάσεις από την Αντιπρύτανη Καθηγήτρια Κατερίνα Καμπάση αναφορικά με το προφίλ των σπουδών στα ακαδημαϊκά Τμήματα και από τον Πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο σχετικά με την στρατηγική εκπόνησης διεπιστημονικής έρευνας.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στην συνάντηση είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν κατ’ ιδίαν με εκπροσώπους από όλα τα ακαδημαϊκά Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου, με αντικείμενο συζήτησης τις πιθανές συνεργασίες σε θέματα όπως η διοργάνωση κοινών μαθημάτων και σύντομων εκπαιδευτικών προγραμμάτων (π.χ. χειμερινά και θερινά σχολεία), την κινητικότητα του προσωπικού, αλλά και την συνέργεια σε ερευνητικά πεδία κοινού ενδιαφέροντος. Μετά το πέρας των συναντήσεων, οι εκπρόσωποι των αμερικανικών Πανεπιστημίων ξεναγήθηκαν σε χώρους του Ιδρύματος, με την επίσκεψη να ολοκληρώνεται με παράθεση γεύματος προς τιμήν τους.

Νωρίτερα, κατά την πανηγυρική εναρκτήρια εκδήλωση του Pharos Summit 2022 που έλαβε χώρα την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ήταν ένα εκ των τριών Ελληνικών Α.Ε.Ι. που παρουσίασαν ως παράδειγμα καλής πρακτικής τις συνεργασίες τους με Αμερικανικά Πανεπιστήμια. Για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος, από κοινού με τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Λυκέτσο από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, δίνοντας έμφαση στα αποτελέσματα που έχουν ήδη παραχθεί από κοινού και εφαρμόζονται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας αντιμετώπισης νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως η άνοια.

«Η καλλιέργεια συνεργασιών με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των σπουδών και των ωφελειών που αυτή προσφέρει στους φοιτητές και στις φοιτήτριές μας. Εκτιμούμε ότι οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Pharos Summit 2022 θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για την ωρίμανση συνεργατικών πρωτοβουλιών, τόσο σε επίπεδο εκπαίδευσης, όσο και σε επίπεδο έρευνας, δημιουργώντας ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών. Πλέον, τα Τμήματά μας και οι επιμέρους ακαδημαϊκές τους δομές έχουν την δυνατότητα μέσω των επαφών που πραγματοποιήθηκαν να καλλιεργήσουν και να ανακοινώσουν ουσιαστικές τέτοιες συνεργασίες με κάποια εκ των κορυφαίων Πανεπιστημίων στις Η.Π.Α.. Ως Ιόνιο Πανεπιστήμιο, δεσμευόμαστε να στηρίξουμε την όποια προσπάθεια, ενεργοποιώντας και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, εφόσον αυτό απαιτηθεί», δήλωσε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του Pharos Summit 2022.



Επιστροφή
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN