Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Απολογισμός βιβλιοπαρουσίασης "Βλέπεις, ξένε μου φίλε, ότι δεν λησμονώ τα τραγούδια"

ShareThis
Δημοσίευση: 30-03-2023 15:16 | Προβολές: 697
image

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2023 στην Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Πάνου Βλαγκόπουλου, Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, «"Βλέπεις, ξένε μου φίλε, ότι δεν λησμονώ τα τραγούδια": Από τον Haxthausen στον Vinée ή Εκατό χρόνια δυτικοευρωπαϊκού βλέμματος στο ελληνικό δημοτικό τραγούδι"» (Αθήνα: Edition Orpheus/ Ωδείον Αθηνών, 2022).

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Κώστας Καρδάμης (Αναπλ. Καθγητής ΤΜΣ Ιονίου Πανεπιστημίου) και ο κ. Βασίλης Λέτσιος (Επίκουρος Καθηγητής ΤΞΓΜΔ Ιονίου Πανεπιστημίου). Επίσης, διαβάστηκε η παρέμβαση για το βιβλίου του κ. Αλέξη Πολίτη (Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης), η οποία είχε εκφωνηθεί στην αντίστοιχη βιβλιοπαρουσίαση στο Ωδείο Αθηνών.

Στο μουσικό μέρος, η μεσόφωνος Ελισσώ Ντάβλη (φοιτήτρια του ΤΜΣ) και η Αθηνά Φυτίκα (Καθηγήτρια ΤΜΣ) ερμήνευσαν με εξαιρετικό τρόπο αποσπάσματα από τις συλλογές του βιβλίου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Βλαγκόπουλος.

Ευχαριστούμε το κοινό που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, αλλά και όλους/όλες όσοι/ες συμμετείχαν στην οργάνωσή της. Ιδιαίτερες ευχαριστίες  στο  Τμήμα Μουσικών Σπουδών για την οπτικοακουστική υποστήριξη της εκδήλωσης.


Επιστροφή
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN