Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Turnitin: Ανίχνευση κειμένων από εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης

ShareThis
Δημοσίευση: 05-04-2023 11:21 | Προβολές: 3650
image

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου σας ενημερώνει ότι η Turnitin ανακοίνωσε την ενσωμάτωση στην πλατφόρμα της ενός νέου εργαλείου, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα ανίχνευσης κειμένων από εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης. Η υπηρεσία AI writing detection θα είναι διαθέσιμη για τους συνδρομητές του Turnitin, δηλαδή και για την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου, από την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 και θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανιχνεύουν εάν ένα κείμενο έχει παραχθεί από εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT.

Τα αποτελέσματα της ανίχνευσης ομοιότητας κειμένων μέσω εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης δεν θα είναι ορατά στους φοιτητές, αλλά θα μπορούν να τα δουν μόνο οι διδάσκοντες/ουσες. Σε αυτή τη φάση, το σύστημα είναι σε θέση να επεξεργάζεται και να ανιχνεύει τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης μόνο σε μακρά κείμενα αγγλικής γλώσσας και μόνο από το ChatGPT (γλωσσικά μοντέλα GPT-3 και GPT-3.5).

Το ποσοστό κειμένων από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης έχει προστεθεί στην αναφορά που παράγεται από το Turnitin Similarity. Αυτό σημαίνει ότι η υπάρχουσα διαδικασία δεν θα αλλάξει και οι διδάσκοντες/ουσες επίσης θα έχουν πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία μέσω των αναφορών που βλέπουν στο eClass.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλεύεστε τη σχετική ιστοσελίδα της Turnitin.


Επιστροφή
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN