Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Διεθνής Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης 2023

ShareThis
Δημοσίευση: 24-10-2023 09:23 | Προβολές: 966
Έναρξη: 23-10-2023 |Λήξη: 29-10-2023
[Έληξε]
image

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου σας ενημερώνει για τη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης 2023.

Η Διεθνής Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης 2023 πραγματοποιείται, πως κάθε χρόνο, την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη. Έτσι και φέτος λαμβάνει χώρα μεταξύ 23 και 29 Οκτώβρη και έχει θέμα Community over Commercialization.

Η Διεθνής Εβδομάδα καθιερώθηκε το 2008 από το SPARC (Scholarly Publishing and Academic Resources Coalition) και συμμετέχουν σε αυτήν φορείς και ιδρύματα από όλο τον κόσμο. Το θέμα της για αυτή τη χρονιά ενθαρρύνει τη συζήτηση σχετικά με το ποιες προσεγγίσεις δίνουν προτεραιότητα στα καλύτερα συμφέροντα του ευρύτερου κοινού και της ακαδημαϊκής κοινότητας — και ποιες όχι. 

Στο πλαίσιο της εβδομάδας αυτής:

  • Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών διοργανώνει διαδικτυακό ενημερωτικό σεμινάριο, το οποίο θα διενεργηθεί μέσω Zoom, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στις 11:00 π.μ. για τη χρήση του HARDMIN και για την εκπόνηση πλάνων διαχείρισης δεδομένων. Για τη συμμετοχή σας απαιτείται εγγραφή εδώ.
  • Παρακολουθήστε το πολύ ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο για τις βασικές αρχές της Ανοικτής Επιστήμης στο Ionio Open eClass.
  • Δείτε το ενημερωτικό υλικό με τίτλο "Ανοικτή Πρόσβαση: όλα όσα θέλω να ξέρω".


Επιστροφή
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN