Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Αίθουσα Προσβάσιμη για άτομα με κινητικά προβλήματα και ΑμεΑ στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης

ShareThis
Δημοσίευση: 19-04-2024 13:34 | Προβολές: 177
image

Αγαπητοί χρήστες της Βιβλιοθήκης,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει δημιουργήσει ειδικά σχεδιασμένο χώρο και διαθέτει εξοπλισμό που προσφέρεται για χρήση από άτομα ΑμεΑ και ειδικά όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Πρόκειται για αίθουσα που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου, στο Αναγνωστήριο, και έχει σκοπό να διευκολύνει την πρόσβαση και τη χρήση των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης από όλους, χωρίς περιορισμούς.

Έχουμε φροντίσει οι θέσεις εργασίας να είναι ευέλικτες ώστε να προσαρμόζονται στις ανάγκες των χρηστών μας, παρέχοντας χώρο συναντήσεων, ειδικά ηλεκτρικά ανυψούμενα ατομικά τραπέζια, καρέκλες με ειδικές ρυθμίσεις και τραπέζι ομαδικής συνεργασίας. Παράλληλα βρίσκονται σε λειτουργία και οι δυο τουαλέτες ΑμεΑ του κτιρίου, μια στον επάνω και μια στον κάτω όροφο.

Η χρήση της αίθουσας επιτρέπεται από όλους τους χρήστες της Βιβλιοθήκης, όμως προτεραιότητα πρέπει να δίνεται πάντα σε άτομα για τα οποία προορίζεται ο χώρος, και σε περιπτώσεις συνεργασίας μικτών ομάδων χρηστών, διευκολύνοντας την αλληλεπίδραση ατόμων με και χωρίς κινητικά προβλήματα.

Παρακαλούμε σε περιπτώσεις συνωστισμού να παραχωρήσετε τη θέση σας σε χρήστες για τους οποίους έχει σχεδιαστεί ο χώρος. Θεωρείται δεδομένο ότι θα φροντίσετε ο χώρος και ο εξοπλισμός του να διατηρείται σε άριστη κατάσταση από όλους, χωρίς να προκαλούνται φθορές

Επιπλέον, η αίθουσα χρησιμοποιείται και για τη διεξαγωγή συνεδριών ψυχολογικής υποστήριξης, προσφέροντας έναν ασφαλή και ήσυχο χώρο για άτομα που επιθυμούν να συζητήσουν με τους εξειδικευμένους συνεργάτες υποστήριξης του Ιονίου Πανεπιστημίου. Καθώς οι συνεδρίες διεξάγονται με διακριτικότητα και σεβασμό στην ιδιωτικότητα των συμμετεχόντων, πριν την έναρξη τους θα βρίσκεται αναρτημένη ανακοίνωση σχετικά με την προγραμματισμένη ώρα και τη διάρκεια διεξαγωγής τους. Παρακαλούμε σε αυτήν την περίπτωση να μετακινηθείτε σε άλλον χώρο του αναγνωστηρίου.

Σκοπός μας είναι να καταστήσουμε τη Βιβλιοθήκη πλήρως προσβάσιμη και χρήσιμη για όλους, διασφαλίζοντας ότι κάθε χρήστης αισθάνεται ευπρόσδεκτος και ότι οι ανάγκες του ικανοποιούνται στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Για οποιαδήποτε ερωτήσεις ή πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τους σχεδιασμένους αυτούς χώρους, ή αν θέλετε να κάνετε κράτηση για τη χρήση τους, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το  προσωπικό της Βιβλιοθήκης. Είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε και να καταστήσουμε την εμπειρία σας στη Βιβλιοθήκη μας όσο το δυνατόν πιο άνετη και παραγωγική.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ημερίδα Εθελοντισμού και Προσφοράς στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (05/04/2024)
Δημοσίευση: 02-04-2024 17:22 | Προβολές: 3940
Σημαντική Ημερομηνία: 05-04-2024
[Έληξε]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα Ημερίδας
Mέγεθος: 1.51 MB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο 2023-2024
Δημοσίευση: 31-05-2023 16:19 | Ενημέρωση: 06-02-2024 22:21 | Προβολές: 22492
Έναρξη: 01-09-2023 |Λήξη: 31-08-2024
[Σε Εξέλιξη]
Μουσειακές διαδρομές και «παιδαγωγικές» παρεμβάσεις
Δημοσίευση: 15-01-2024 12:55 | Προβολές: 850
Σημαντική Ημερομηνία: 18-01-2024
[Έληξε]
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN