Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

TTTfellows: Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών και Επιστημών (artist and scientist-in-residency) Φθινοπώρου 2024 αυτόν τον Οκτώβριο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ShareThis
Δημοσίευση: 07-10-2024 14:15 | Προβολές: 728
image

Η Δρ Heidi Hehnly-Chang (ΗΠΑ) και η Δρ Boryana Rossa (Βουλγαρία/ΗΠΑ) του Syracuse University επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο  Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών και Επιστημών TTTfellows: Φθινόπωρο 2024, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2024 (διαδικτυακά) και από τις 7 έως τις 18 Οκτωβρίου 2024 διά ζώσης στο νησί της Κέρκυρας. Το TTTfellows διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Rewilding Cultures, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας - Corfu Tech Lab (Παλαιό Φρούριο), το Corfu Aquarium και το BiHELab.

 

Heidi Hehnly-Chang

Η Heidi Hehnly-Chang απέκτησε Πτυχίο Βιοχημείας από το Πανεπιστήμιο του Rochester, NY, τον Μάιο του 2003 και διδακτορικό στη Μοριακή Βιοφυσική από το Πανεπιστήμιο της Iowa City, IA, τον Ιούνιο του 2009. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταδιδακτορικές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (βραβευμένη με υποτροφίες), τον Ιούνιο του 2014, και στο Πανεπιστήμιο της Washington, Seattle, WA (βραβευμένη με υποτροφία), τον Ιούλιο του 2015.

 

Το εργαστήριο της Heidi Hehnly-Chang, το οποίο ιδρύθηκε το 2015, έχει συνεισφέρει σημαντικά στην κατανόηση των κυτταρικών μηχανισμών που συνδέουν το σχηματισμό των βλεφαρίδων, την κυτταρική πολικότητα, την κυτταρική μεμβράνη και το κεντροσώμα, για να απαντήσει στο βασικό μας ερώτημα: πώς αναπτύσσονται τα κροσσωτά κύτταρα κατά την ανάπτυξη των ιστών ; Χρησιμοποιώντας κυτταροκαλλιέργειες ή μοντέλα in vivo (κυρίως D. rerio καθώς και C. elegans και μοντέλα ποντικιών), εφαρμόζει μια πολυδιάστατη στρατηγική που συνδυάζει κυτταρική βιολογία, βιοχημεία, ζωντανή κυτταρική απεικόνιση και εξελιγμένες τεχνικές μοριακής βιολογίας.

 

Περιγραφή Έργου

Το έργο αυτό προτείνει μια μελλοντική προοπτική όπου τα θηλαστικά έμβρυα μπορούν να αναπτύσσονται εκτός της μήτρας, προκαλώντας ευρύτερες συζητήσεις για τις κοινωνικές, ηθικές και βιολογικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Συνεργαζόμενοι με ειδικούς και ιδρύματα, δημιουργεί μια πολυεπίπεδη εξερεύνηση που αμφισβητεί τις αντιλήψεις μας και φαντάζεται νέες δυνατότητες για την ανθρώπινη ανάπτυξη και την κοινωνική δομή.

 

Boryana Rossa

Η Boryana Rossa είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Αναπληρώτρια Πρόεδρος στο Τμήμα Κινηματογράφου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Syracuse University. Το 2017, μαζί με τη Δρ Hehnly, ίδρυσε το Bio-Art Mixer, ένα συνεργατικό πρόγραμμα δημόσιας προσέγγισης μεταξύ τέχνης και βιολογίας, το οποίο συγκεντρώνει επιστήμονες και καλλιτέχνες από διαφορετικά πανεπιστήμια διεθνώς για να μοιραστούν την έρευνά τους και να ξεκινήσουν συνεργασίες. Το 2021, επεκτάθηκε σε μια ευρύτερη δημιουργική σύμπραξη με την ίδρυση του The Bio Art Research Coalition of Syracuse (BARCS), που περιλαμβάνει προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών, εκθέσεις και διδασκαλία.

 

Το 2012, η Rossa ολοκλήρωσε το διδακτορικό της με θέμα τις έμφυλες παραστάσεις μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Αυτή η έρευνα έχει βραβευθεί με το Humanities, Arts and Social Sciences Grant στο Rensselaer και έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές, όπως στο 5ο Thessaloniki Biennial (και είναι μέρος της μόνιμης συλλογής του MOMus) και στο Μουσείο Coreana, Σεούλ.

 

Περιγραφή Έργου

Το έργο της Rossa θα παρουσιαστεί μέσω μιας διάλεξης-performance, σκίτσων τοιχογραφίας και βίντεο. Η διάλεξη-performance είναι εμπνευσμένη από μυθολογικές μεθόδους αναπαραγωγής, οι οποίες συγκρίνονται με τις σύγχρονες βιοτεχνολογικές εξελίξεις. Η εξερεύνηση αυτών των μεθόδων υποδηλώνει πιθανούς τρόπους σκέψης για την αναπαραγωγή, τη φιλοξενία και το φύλο σε έναν κόσμο όπου η μυθολογική αναπαραγωγή δεν είναι απλώς μεταφορά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει τεχνολογικά εφικτή.

 

Το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών και Επιστημών TTTfellows είναι ένας διεπιστημονικός ερευνητικός "εκκολαπτήρας", ένας χώρος σκέψης που στοχεύει να διασπάσει τα όρια της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Οι συμμετέχοντες στο TTTfellows εξερευνούν εναλλακτικές πηγές επικοινωνίας γνώσεων, δημιουργώντας προτάσεις έργων στον τομέα των νέων μέσων, των υβριδικών τεχνών και της δημιουργικής γραφής, με έμφαση σε τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα, στις κουλτούρες DIY (do-it-yourself), DIWO (do-it-with-others) και DITO (do-it-together) και σε STEAM έννοιες που περιλαμβάνουν διεπιστημονική και μη τυπική εκπαίδευση και δραστηριότητες workshopology. Το πρόγραμμα συντονίζεται από τον καλλιτέχνη της Bioart Adam Zaretsky και την Καθηγήτρια Νταλίλα Ονοράτου.

 

Περισσότερα: https://avarts.ionio.gr/ttt-fellows/2024fall/en/fellows/


Επιστροφή
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN