Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook YouTube Add This          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ηλεκτρονικές Συνδρομές

Οι ηλεκτρονικές συνδρομές αφορούν επιστημονικό υλικό, όπως ηλεκτρονικά περιοδικά και βιβλία, βάσεις δεδομένων, βιβλία αναφοράς, που η Βιβλιοθήκη παρέχει στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου είτε μέσω της συμμετοχής της στον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών είτε με συνδρομές της Βιβλιοθήκης.

Πρόσβαση

Η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομές παρέχεται με ταυτοποίηση των IP διευθύνσεων σε όσους βρίσκονται εντός του δικτύου του Ιονίου Πανεπιστημίου ή έχουν απο­μακρυσμένη πρόσβαση σε αυτό μέσω σύνδεσης VPN (Virtual Private Network).

Συνδρομές Σ.Ε.Α.Β.

heal

Το περιεχόμενο αυτό διατίθεται μέσω του HEAL-Link, δηλ. του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ), ο οποίος εξασφαλίζει πρόσβαση σε επιστημονικές πηγές από εκδοτικούς οίκους διεθνούς εμβέλειας, όπως οι Elsevier, Cambridge University Press, Springer, Oxford University Press, ACM, Wiley, Taylor & Francis, Emerald κ.ά., για λογαριασμό ολόκληρης της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

Για αναζήτηση στο υλικό επιλέξτε από την ιστοσελίδα HEAL-Link και το μενού “Ηλεκτρονικές πηγές είτε το είδος των ηλεκτρονικών πηγών (π.χ. περιοδικά, βιβλία, βάσεις βιβλιογραφικές ή πλήρους κειμένου κλπ.) είτε την Ενιαία μηχανή αναζήτησης ηλεκτρονικών πηγών HEAL-Link. Αν επιλέξετε αναζήτηση ανά εκδότη, ζητήστε να μάθετε τον κατάλογο των τίτλων για τα οποία έχει σύμβαση ο ΣΕΑΒ, πατώντας Προβολή περιοδικών δίπλα στην επωνυμία κάθε εκδότη.

Συνδρομές Ιονίου Πανεπιστημίου

jster

Η JSTOR είναι μια ψηφιακή βιβλιοθήκη που παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 12 εκατ. επιστημονικά άρθρα. Η Βιβλιοθήκη έχει συνδρομή σε δύο από τις συλλογές της JSTOR, την Arts and Sciences II και Arts and Sciences III. Οι συλλογές που επιλέχθηκαν συγκεντρώνουν 436 επιστημονικά περιοδικά, μεταξύ άλλων, στους εξής τομείς:

Αρχαιολογία Εκπαίδευση Κλασικές Σπουδές Παραστατικές Τέχνες
Ασιατικές Σπουδές Θρησκεία Κοινωνιολογία Πολιτικές Επιστήμες
Γεωγραφία Ιστορία Μουσική Συντήρηση Έργων Τέχνης
Γλώσσα & Λογοτεχνία Κινηματογράφος Οικονομική επιστήμη Τέχνη & Ιστορία της Τέχνης

Επίσης, η JSTOR διαθέτει για μελέτη σε ανοικτή πρόσβαση περισσότερους από 6000 τίτλους βιβλίων κάθε γνωστικού πεδίου, από αρχαιολογία μέχρι ιατρική, από τεχνολογία μέχρι δίκαιο και από γλώσσα και λογοτεχνία μέχρι οικονομική και διοικητική επιστήμη, στους οποίους διαρκώς προστίθενται νέοι.

 

webdewey

Η Δεκαδική Ταξινόμηση Dewey (DDC), το βιβλιοθηκονομικό δηλ. εργαλείο ταξινόμησης της OCLC, διατιθέμενο σε ηλεκτρονική μορφή και γνωστό ως WebDewey. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή, επικοινωνείτε με την υπηρεσία Ρωτήστε μας.

    JSTOR - 436 επιστημονικά περιοδικά
Mέγεθος: 486.81 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN