Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube
ShareThis
         ΑΓΓΛΙΚΑ

Θεματικές Πύλες

Οι θεματικές πύλες είναι ένα σύνολο ηλεκτρονικών πληροφοριακών πηγών, κυρίως ελεύθερης πρόσβασης, που έχουν επιλεγεί, αξιολογηθεί και ταξινομηθεί κατά θέμα από τη Βιβλιοθήκη, με σκοπό την εύκολη πρόσβαση των χρηστών σε αξιόπιστες και συμβατές με τα γνωστικά αντικείμενα του Ι.Π. πηγές. Σε κάθε πηγή, εκτός από τον τίτλο της, περιλαμβάνεται και μια σύντομη περιγραφή είτε στα ελληνικά είτε στη γλώσσα της πηγής.

Αν θέλετε να εντοπίσετε μια πηγή, αλλά δεν γνωρίζετε σε ποια θεματική κατηγορία έχει ενταχθεί, δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε τον τίτλο της στο πλαίσιο αναζήτησης που υπάρχει στο επάνω δεξιά κάθε σελίδας, επιλέγοντας "Ιστότοπος".

Για να ενημερώνεστε αυτόματα για τις νέες πηγές που προστίθενται, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή RSS Portals, που θα βρείτε στο υποσέλιδο του ιστοτόπου μας.

Ενημέρωση: 08-02-2022
Θεματική ΠύληΗμ. ΚαταχώρησηςΕπισκέψεις
Ψηφιακή Κρήτη: Μεσογειακές Πολιτισμικές Διαδρομές
Περιγραφή
Στόχος του έργου «Ψηφιακή Κρήτη: Μεσογειακές Πολιτισμικές Διαδρομές» είναι η δημιουργία μιας γεωγραφικής και θεματικής μονάδας τεκμηρίωσης για την Κρήτη, καθώς και η ψηφιακή ανάπτυξη της πρωτότυπης συλλογής πολιτισμικών πληροφοριών του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών/Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Συγκεκριμένα, το έργο αφορά τη δημιουργία ενός πολιτισμικού πληροφοριακού συστήματος για την ανάδειξη σε ψηφιακή μορφή και διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κρήτης, από την προϊστορική εποχή μέχρι τους νεότερους και σύγχρονους χρόνους. Η Ψηφιακή Κρήτη αποτελείται από τα ακόλουθα πληροφοριακά συστήματα: - Ψηφιακός Αρχαιολογικός Άτλαντας της Κρήτης: Βάση Αρχαιολογικών-Γεωγραφικών-Περιβαλλοντικών Πληροφοριών της Κρήτης από την προϊστορική εποχή έως και τη ρωμαϊκή περίοδο, με τη χρήση της τεχνολογίας των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (G.I.S.) και της Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης - Την Τράπεζα Δεδομένων για τη Δυτική Τέχνη στην Κρήτη την εποχή της Βενετοκρατίας - Την Τράπεζα Δεδομένων για το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο (Ελ Γκρέκο) - Την Τράπεζα Δεδομένων για την Κρήτη κατά την οθωμανική περίοδο - Την Τράπεζα Δεδομένων για την ιστορία των πόλεων της Κρήτης στους νεότερους χρόνους - Μουσικές Διαδρομές – Ψηφιακές Εθνομουσικολογικές Συλλογές της Κρήτης.
30-06-2016153
Δήμος Ηρακλείου - Μια πόλη, μια ιστορία
Περιγραφή
Στο έργο «Ηλεκτρονική περιήγηση στην παλιά πόλη του Ηρακλείου», μέσα από 1850 περίπου φωτογραφίες πλήρως τεκμηριωμένες, 250 κείμενα αρχειακού υλικού (ενετικής - οθωμανικής περιόδου, περιόδου Κρητικής Πολιτείας μέχρι και εφημερίδες των αρχών του 20ου αι.), 250 σελίδες Α4 πρωτότυπα κείμενα, ιστορικά βίντεο διάρκειας 45 λεπτών, ηχητικά και αφηγήσεις ξετυλίγεται η ιστορία του Ηρακλείου που αναπτύσσεται σε 7 ενότητες: την Ιστορία, το Χώρο, την Παράδοση, το Χρονολόγιο, την Περιήγηση, το ... «ήμουν εκεί», τις Εικόνες και τέλος το «σαν Σήμερα». Ο επισκέπτης ξεναγείται και αντλεί πολυεπίπεδες και πολυποίκιλες πληροφορίες για την ιστορία της πόλης και την πολιτιστική κληρονομιά της όπως μνημεία, ιστορικούς χώρους, μουσεία, κτίρια κλπ. Την υλοποίηση του έργου υπογράφει το Εργαστήριο Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Κρήτης, που συνεργάσθηκε με τους αρμόδιους για το έργο αυτό φορείς, και με ιδιώτες, ενώ τον έλεγχο και την παρακολούθηση του είχε το Τμήμα Πληροφορικής και το Τμήμα Παλιάς Πόλης του Δήμου Ηρακλείου.
30-06-2016120
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN