Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Thesaurus Linguae Graecae στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του ΕΚΤ

ShareThis
Δημοσίευση: 25-01-2017 13:35 | Προβολές: 543

Σας ενημερώνουμε ότι η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης εξασφάσισε για το έτος 2017 πρόσβαση στη βάση δεδομένων Thesaurus Linguae Graecae – TLG.

Πρόκειται για μια βάση πλήρους κειμένου που περιλαμβάνει τα κείμενα που σώζονται από την περίοδο μεταξύ του Ομήρου (8ος αιώνας π.Χ.) και 600 μ.Χ. και ένα μεγάλο αριθμό κειμένων σχολιαστών της περιόδου μεταξύ 600 μ.Χ. και 1453, καθώς και ιστοριογραφικά και λεξικογραφικά κείμενα. Είναι αποτέλεσμα ενός ερευνητικού προγράμματος του University of California, Irvine που ενημερώνεται συνεχώς με νέο περιεχόμενο και βελτιώνεται με νέα χαρακτηριστικά. Σήμερα, περιλαμβάνει ένα corpus από περισσότερα από 12.000 αρχαία ελληνικά κείμενα, 110 εκατομμύρια λέξεις που σχετίζονται με 4.000 συγγραφείς.

Αποτελεί ένα εξειδικευμένο, αλλά μεγάλης χρησιμότητας εργαλείο, που εξυπηρετεί τις ανάγκες ερευνητών και μεταπτυχιακών φοιτητών στις ανθρωπιστικές επιστήμες και ειδικότερα στις κλασσικές και μεσαιωνικές σπουδές.

Η πρόσβαση στο σύνολο των πηγών της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του ΕΚΤ, είναι δυνατή μέσα από τον χώρο της Βιβλιοθήκης K. Θ. Δημαράς, στο κτίριο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με τη χρήση των υπολογιστών του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου ή μέσω του free WiFi από φορητό υπολογιστή. Η Βιβλιοθήκη K. Θ. Δημαράς λειτουργεί Δευτέρα - Παρασκευή: 8:30 - 20:00.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Θέση βιβλιοθηκονόμου
Δημοσίευση: 15-02-2019 13:30 | Προβολές: 754
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN