Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ανοικτής Πρόσβασης του εκδοτικού οίκου MDPI

ShareThis
Δημοσίευση: 09-01-2018 11:23 | Προβολές: 877

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιδρύματός μας συμμετέχει στο πρόγραμμα Ανοικτής Πρόσβασης Institutional Open Access Programme - IOAP) του εκδοτικού οίκου MDPI.

Το MDPI (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) είναι ένας ακαδημαϊκός εκδοτικός οίκος ανοικτής πρόσβασης με έδρα στην Ελβετία και γραφεία στην Κίνα, στην Ισπανία και στη Σερβία. Εκδίδει 189 έγκριτα επιστημονικά ηλεκτρονικά περιοδικά ανοικτής πρόσβασης σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων, μεταξύ των οποίων Πληροφορική, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Τέχνες, Μαθηματικά.

Η ΒΙΚΕΠ, με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα αυτό, χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά ή με άλλο τρόπο το Πανεπιστήμιο, προσφέρει στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για κάθε άρθρο που δημοσιεύουν σε περιοδικά του MDPI, δικαίωμα έκπτωσης 10% επί του κόστους δημοσίευσης του άρθρου (Article Processing Charges) που βαρύνει τους συγγραφείς. Έτσι, κάθε μέλος του διδακτικού προσωπικού και κάθε άλλος ερευνητής του Ιδρύματός μας, δηλώνοντας ως συνεργαζόμενο ίδρυμα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με την υποβολή ενός άρθρου και χρησιμοποιώντας το ιδρυματικό του e-mail, αυτομάτως θα έχει έκπτωση 10% επί του κόστους δημοσίευσης στο τιμολόγιο που θα εκδοθεί από το MDPI στο όνομά του. Επίσης, όταν μέλος του Ιονίου Πανεπιστημίου υποβάλλει άρθρο σε περιοδικό του MDPI από υπολογιστή του πανεπιστημιακού δικτύου, θα αναγνωρίζεται από το σύστημα και θα προεπιλέγεται αυτομάτως το πρόγραμμα και η έκπτωση.

Ο εκδοτικός οίκος MDPI έχει επίσης προστεθεί στις Θεματικές μας Πύλες στην κατηγορία Γενικά Έργα • Περιοδικά.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Θέση βιβλιοθηκονόμου
Δημοσίευση: 15-02-2019 13:30 | Προβολές: 756
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN