Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Καμπάνια της Βιβλιοθήκης ενάντια στην παραπληροφόρηση

ShareThis
Δημοσίευση: 10-11-2020 08:55 | Προβολές: 1191
image

Πολύς λόγος έγινε το τελευταίο διάστημα για την έρευνα της εφημερίδας Guardian. Σύμφωνα μ' αυτήν, σχεδόν οι μισοί Έλληνες/Ελληνίδες που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι τα ποσοστά θανάτου από κορονοϊό έχουν υπερεκτιμηθεί, κατατάσσοντας έτσι τη χώρα μας 2η στην έρευνα αυτή σε ποσοστό ανθρώπων επηρεασμένων από το κύμα παραπληροφόρησης, ψευδών ειδήσεων, συνομωσιολογίας και ψευδοεπιστήμης που έχει πλήξει μετά την εμφάνιση της COVID-19 τον κόσμο ολόκληρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Βιβλιοθήκη μας θέλει να συμβάλει στη διάκριση των ψευδών ειδήσεων από τα γεγονότα, της παραπληροφόρησης από την πληροφόρηση, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει και με το γνωστό της ... οπλοστάσιο: αναφερόμαστε φυσικά στην παραγωγή βίντεο. Αυτή τη φορά ετοιμάσαμε ένα ξεχωριστό βίντεο, το οποίο φιλοδοξεί και να ψυχαγωγήσει και να ζωντανέψει τα κριτήρια τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αξιολογήσουμε την αξιοπιστία ή όχι μιας είδησης.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν, θα διοργανώσουμε μια διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας και τη σελίδα μας στο facebook με αναρτήσεις που σχετίζονται με την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις και στο τέλος της εκστρατείας αυτής θα προβάλουμε το δικό μας βίντεο.

Συντονιστείτε λοιπόν, γιατί το καλύτερο έρχεται!!!


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN