Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 η διαδικτυακή διάλεξη της κας Νίκης Σιώκη, αναπληρώτριας καθηγήτριας Τυπογραφίας και Σχεδιασμού Βιβλίου του Τμήματος Σχεδιασμού και Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με θέμα: «Η υπεροχή του υλικού αντικειμένου: σκέψεις για την ιστορία του σχεδιασμού των έντυπων βιβλίων». Η συγκεκριμένη ήταν η δεύτερη στη σειρά διάλεξη του Κύκλου (...)
Διαδικτυακή διάλεξη της κας Νίκης Σιώκη με θέμα: «Η υπεροχή του υλικού αντικειμένου: σκέψεις για την ιστορία του σχεδιασμού των έντυπων βιβλίων», την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 και ώρα 19.00.
Διάλεξη του Γιώργου Μπουχάγιαρ, Νομικού, ΜΔΕ (TABM, Iόνιο Πανεπιστήμιο), LLM (Tilburg), Υπ.Δρ στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, ώρα 18.30 μμ.
Η ORCID (Open Researcher and Contributor ID) δημιούργησε ένα infographic, στο οποίο εξηγείται βήμα-βήμα πώς μπορείτε να προσθέσετε και δεύτερο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εγγραφή σας.
Αν δεν έχετε δημιουργήσει το δικό σας ORCID ID, είναι καιρός να το κάνετε!
Περισσότερες πληροφορίες:
Για μια καλή αρχή μπορείτε να ξεκινήσετε από τη σελίδα μας Υπηρεσίες για Ερευνητικό / (...)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 η διαδικτυακή διάλεξη του κ. Δημήτρη Παυλόπουλου, αναπληρωτή καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης και Προέδρου του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η εικονογράφηση εντύπων στην Ελλάδα του 19ου αιώνα: Σχέσεις τυπογραφίας και χαρακτικής». Με τη συγκεκριμένη διάλεξη (...)
Διαδικτυακή διάλεξη του κ. Δημήτρη Παυλόπουλου με θέμα: «Η εικονογράφηση εντύπων στην Ελλάδα του 19ου αιώνα: σχέσεις τυπογραφίας και χαρακτικής», την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 18.00.
Η Οργανωτική Επιτροπή του 26ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών σας προσκαλεί στο διαδικτυακό σεμινάριο του IEEE την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 στις 17:00 με τίτλο Open Access at the IEEE.
Το ενημερωτικό αυτό σεμινάριο θα εξετάσει τις ευκαιρίες που έχουν οι συγγραφείς για να βελτιώσουν την προβολή και τον αντίκτυπο της έρευνάς τους δημοσιεύοντας στις πολλές επιλογές ανοιχτής (...)
Στον κορυφαίο αυτόν θεσμό των βιβλιοθηκών στη χώρα μας, η Βιβλιοθήκη μας δήλωσε την παρουσία της με μια ανακοίνωση με τίτλο «Νέος κορονοϊός και παραπληροφόρηση : η παραγωγή βίντεο στην υπηρεσία των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών».
Η Επιστημονική Επιτροπή Συντονισμού και Αξιολόγησης (ΕΕΣΑ), καθώς και η Κεντρική Ομάδα Υποστήριξης (ΚΟΥ) του νέου Έργου ΚΑΛΛΙΠΟΣ+ (2020-2022), σας προσκαλούν στην 5η Διαδικτυακή Παρουσίαση, που θα πραγματοποιηθεί την (...)
Δείτε το νέο μας βίντεο, το οποίο σατιρίζει μερικές από τις ψευδείς ειδήσεις για το νέο κορονοϊό, που παίχτηκαν στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα και βέβαια, αποκαθιστά την αλήθεια.
Mία ιστοσελίδα αφιερωμένη στην ερευνητική προσπάθεια που πραγματοποιείται στην Ελλάδα σχετικά με τον κορωνοϊό και που δημιουργήθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”, αποτελεί πηγή έγκυρων πληροφοριών.
Αυτός ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση του από επισκέπτες, με στόχο την κάλυψη των αναγκών τους καθώς και τη βελτίωση του περιεχομένου του ιστοχώρου.Περισσότερα