Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Η Βιβλιοθήκη στο Ionio Open eClass

ShareThis
Δημοσίευση: 22-04-2021 11:55 | Προβολές: 8320
image

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης, θέλοντας να συμβάλει στην κατάρτιση των νέων επιστημόνων που προετοιμάζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, δημιουργεί το μάθημα με το γενικό τίτλο "Πληροφοριακή Παιδεία".

Ως Πληροφοριακή Παιδεία ορίζουμε ένα σύνολο γνώσεων, δεξιοτήτων και πρακτικών, που μας επιτρέπουν να αναζητούμε, να εντοπίζουμε, να αξιολογούμε και να διαχειριζόμαστε εκείνες τις πληροφορίες που θα απαντήσουν στις εκάστοτε ανάγκες μας. 

Σκοπός μας είναι να απευθυνθούμε στην ανάγκη των φοιτητών/τητριών μας να αναπτύξουν πρακτικές δεξιότητες στην αναζήτηση και τη διαχείριση των πληροφοριών. Χωρίς να υποτιμούμε τη θεωρητική προσέγγιση του ζητήματος της Πληροφοριακής Παιδείας, επικεντρωνόμαστε σε πρακτικές συμβουλές και παρουσίαση εργαλείων. Άλλωστε, το μάθημα αυτό δεν υποκαθιστά, αλλά συμπληρώνει τα σεμινάρια πληροφοριακής παιδείας που παραδίδει τη Βιβλιοθήκη.

Το μάθημα είναι ανοικτό (με εγγραφή) σε όλους όσοι έχουν λογαριασμό στην πλατφόρμα Ionio Open eClass. Αυτή τη στιγμή αποτελείται από 4 ενότητες, αλλά σταδιακά θα εμπλουτίζεται με περισσότερο υλικό και επιπλέον ενότητες. 


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN