Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Ιονίου Πανεπιστημίου
TextToSpeech Letter_size Contrast Facebook Instagram YouTube          ΑΓΓΛΙΚΑ

Ενημέρωση

Νέα έκδοση της ΒΙΚΕΠ «1821-2021 : 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση : Βιβλιογραφικός Οδηγός»

ShareThis
Δημοσίευση: 28-01-2022 10:03 | Προβολές: 6428
image

1821-2021 : 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση : Βιβλιογραφικός Οδηγός

Σας ενημερώνουμε ότι μόλις δημοσιεύθηκε το ηλεκτρονικό βιβλίο ανοικτής πρόσβασης «1821-2021 : 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση : Βιβλιογραφικός Οδηγός», που αποτελεί έργο συλλογικής και μακροχρόνιας προσπάθειας των εργαζομένων στη ΒΙΚΕΠ: κκ. Χριστίνας Μέλλιου, Πολίνας Ρώσση, Παρασκευής Τσιρίκα (έρευνα υλικού), Ελβίρας Θάνου (επεξεργασία βιβλιογραφικών εγγραφών), Έλλης Άνθη-Καλοφωλιά, Σωκράτη Πουλή (επιμέλεια έκδοσης).

Αντιγράφουμε απόσπασμα από τον πρόλογο της αναπληρώτριας καθηγήτριας Χριστίνας Μπάνου, Αντιπρυτάνεως και Προέδρου της Επιτροπής Βιβλιοθήκης: «... η ιδέα και η πρωτοβουλία για την κατάρτιση της εν λόγω βιβλιογραφίας ανταποκρίνεται στις πάγιες προσδοκίες των χρηστών και ικανοποιεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες πληροφοριακές ανάγκες. Στις αυξανόμενες προκλήσεις, η εν λόγω βιβλιογραφία φιλοδοξεί να κομίσει το δικό της λιθαράκι».

Ο βιβλιογραφικός οδηγός περιέχει περισσότερες από 1600 ελληνικές και ξένες εκδόσεις σχετικές με την ελληνική επανάσταση του 1821 και περίπου 1200 συγγραφείς. Συνοδεύεται από ευρετήριο συγγραφέων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να βρείτε το ηλεκτρονικό βιβλίο εδώ.


Επιστροφή
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
www.ionio.gr
Lock Δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συνδρομητικές πηγές της Βιβλιοθήκης!
Οδηγίες VPN